Johan De Pue
Artistieke Biografie

Johan De Pue: Artistieke Biografie

Johan De Pue (°1988) startte op zevenjarige leeftijd met het spelen van klassieke gitaar. Hij studeerde hiervoor aan de academie van Gent, waar hij de opleiding voor klassieke gitaar voltooide. In de loop van middelbaar kwam Johan in aanraking met jazzmuziek, en startte hij ook met een opleiding voor jazzgitaar aan de academie van Gent.

In 2011 behaalde Johan het diploma 'Bachelor of Music (Gitaar Jazz)' aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts). In de periode dat hij hier studeerde speelde Johan in verschillende muziekgroepen, waaronder 'Raw Kandinsky', 'Balcony Players' en 'Self Portrait in Three Colors'.

Raw Kandinsky won in 2011 de eerste prijs voor de XL-Jazz wedstrijd te Brussel. Ook won deze band een prijs voor Johan's compositie 'Cloudscape', voor de Blue Note Demo Contest.

Tijdens deze studies startte Johan reeds met het werken als Gitaarleerkracht aan de stedelijke academie van Rotterdam.

In de komende periode speelde Johan optredens in meer dan 20 verschillende landen; waaronder Brazilië, de Verenigde Staten, en Turkije. Tijdens deze reizen verbleef Johan gedurende vijf maanden in New Orleans in de Verenigde Staten, om zich de rijke muziekcultuur van deze stad eigen te maken.
In deze periode leert Johan mandoline spelen, een instrument dat hij later ook op optredens zal gebruiken.

Samen met de muziekgroep 'Balcony Players' gaf Johan de Pue in 2012 een masterclass aan het UNO in New Orleans.

In 2013 richtte Johan de band ´Stompin' Caravan´ op, met muzikanten uit het Gentse, waarmee hij in 2016 het album (EP) 'The Garden' uitbracht. Later veranderde deze band van naam en werd omgedoopt tot 'Karivaani Orkestra'

In de voorbije jaren gaf Johan les aan verschillende scholen, voornamelijk als gitaarleerkracht. Hiernaast was hij ook aan het werk als uitvoerend muzikant, en trad hij op met verschillende jazz- en wereldmuziekprojecten in binnen- en buitenland.
In deze periode startte Johan met zanglessen aan het conservatorium in Gent.

Momenteel is Johan vooral actief als muziek-leraar en gitarist/zanger/componist bij 'Karivaani Orkestra'. www.karivaaniorkestra.be

Johan geeft naast gitaarlessen bij gitaar-lessen.be en bij de muziekfabriek (Lichtervelde) onder andere ook samenspel lessen (jazz) bij 'Wisper', groepslessen gitaar bij 'Vorming Plus'.

Johan bracht reeds verschillende albums uit,
hieronder een selectie:

'The Garden' (EP)

Stompin' Caravan, 2016, eigen beheer

Gentrifuge (CD)
2014 El Negocito Records

Balcony Adventures Around the World (CD)
Balcony Players, 2014, eigen beheer

Foto: Cd release concert met Stompin' Caravan in de Centrale, Gent